Koorikorralduse seminaripäev toob kokku koorijuhid ja muusikaentusiastid

  • 29. mai 2024

Eesti Kammerkooride Liit (EKKL) korraldab koostöös Eesti Kooriühinguga 9. juunil 2024 esimese koorikorralduse seminaripäeva. Päeva eesmärk on pakkuda koorijuhtidele ja kooride tegevuse korraldajatele mitmekülgseid teadmisi ning praktilisi näpunäiteid kooride igapäevatöö paremaks haldamiseks.

Seminaril osalevad koorijuhid, koorivanemad, presidendid ja mänedžerid saavad teadmisi ja oskusi muuhulgas teemadel, kuidas paremini sotsiaalmeedias silma paista, autoriõiguse nüansse jälgida, raha taotleda ja tagada ligipääsetavus kõigile külastajatele. Päev pakub suurepärast võimalust kohtuda teiste kooride esindajatega, jagada kogemusi ja luua uusi kontakte.

Statistikaameti andmetel oli 2022. aastal Eestis ligi 1300 koorimuusika harrastuskollektiivi, kes sageli seisavad silmitsi sarnaste väljakutsetega oma igapäevatöö korraldamisel. EKKL juhatuse esinaine Karin Tuul rõhutab seminari olulisust: “Mul on hea meel, et EKKLi eestvedamisel toimub tänavu 9. juunil ka kooride koolituspäev, millest ootame osa võtma kõiki valdkonna entusiaste, kooride juhatusi ja dirigente. See on ainulaadne võimalus avardada veelgi enam oma silmaringi ja teadmisi koorivaldkonna töökorraldusest.”

Seminaripäev algab kell 9.45 ja kestab kuni 15.30 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia 4. korruse auditooriumis (Tatari 13). Päevale järgneb kell 17.00 Kooriühingu „Uue koorimuusika kontsert” Tallinna Muusika- ja Balletikoolis (Pärnu mnt 59).

Seminaripäeva toimumist toetab Eesti Kultuurkapital. Lisainfo ja registreerimine Fientas.